Vaayy, aramıza katılmaya karar verdin demek..
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Vaayy, aramıza katılmaya karar verdin demek..
Mahalleye Hoşgeldin Muhtar!
Üniversite Kayıt Tarihleri 2021 Ne Zaman ve Gerekli Belgeler?
Selçuk Üniversitesi yatay geçiş takvimini yayınladı.
Selçuk Üniversitesi yatay geçiş için gerekli belgeleri resmi internet sitesinde yayınladı.
1- Öğrenci Belgesi ( Kayıtlı olduğu Üniversiteden veya E-Devlet üzerinden alınabilir.)
2- Başvuran öğrencinin Kayıtlı olduğu üniversiteden alacağı, aldığı bütün dersleri ve bu derslere ait notları gösteren belge (TRANSKRİPT) (E-Devlet üzerinden alınan belgede geçerlidir.)
3- Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçe, (öğrenci başvurduğu programı birinci öğretim veya ikinci öğretim olarak dilekçesinde belirtecektir.)
4- Disiplin cezası almadığına dair belge, (Transkript altında da belirtilebilir.)
5- ÖSYM (Yerleştirme belgesi )
6- Kayıtlı olduğu Üniversiteden “Yatay Geçiş yapmasında sakınca yoktur” yazısı
Not *İstenen belgeleri eksik olan öğrencilerin müracaatları kesinlikle kabul edilmez.
*Başvurular elden veya posta yoluyla ilgili Fakülteniz/Yüksekokulunuz/Konservatuvarınız/Meslek Yüksekokulunuza gönderilmesi gerekmektedir. Postadan kaynaklanan gecikmelerde dikkate alınmayacaktır.
Selçuk Üniversitesi kurumlar arası yatay geçiş için belirlediği kontenjan sayısını resmi internet sitesinden yayınladı.
5 üniversitenin bulunduğu Konya’da YÖK kayıtlarına göre 265 binin üzerinde üniversite öğrencisi öğrenim görmektedir. Selçuk Üniversitesinde ise 80 binin üzerinde öğrenci bulunmaktadır. Bu istatistiklerle Selçuk Üniversitesi, Konya’nın en fazla öğrencisi ve fakültesi bulunan üniversitesi konumundadır.
Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde büyük bir spor tesisi vardır. Olimpik ölçülere sahip olan havuza tek giriş ücreti ile veya 6 aylık yıllık gibi seçenekler ile abone olunabilmektedir. Sık sık kampanya yapılmakta olup 6 aylık 200 lira civarlarında buraya abone olabilmek mümkündür. Spor tesisinde halı saha, tenis kortu ve gerçek çime sahip futbol sahası vardır. Üniversite bazı yıllarda mezuniyet programlarını bu büyük stadda organize etmektedir.
Selçuk üniversitesinde okuyan öğrenciler farklı konaklama seçeneklerini kullanarak barınma sorunlarını kolayca çözebilir.
Selçuk Üniversitesi merkez kampüs civarında 5’ten fazla yakın KYK’a ait yurt bulunmaktadır. (Alaaddin KYK Yurdu, Cumhuriyet KYK Yurdu, Atatürk KYK Yurdu)
2019-2020 eğitim öğretim sezonunda da kampüse 7 km uzaklıkta 3.000 kişilik erkek yurdu daha açılacaktır. Bu yurtların fiyatları yurdun sahip olmuş olduğu fiziki özelliklere göre değişmektedir. Ancak en düşük fiyatlısı aylık 200 lira civarlarındadır.
Konya’da vakıf yurtları oldukça fazladır. Vakıf yurtlarının fiyatları aylık 200-500 TL arası değişmektedir. Bu vakıfların bazıları şunlardır; İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İnsan Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA
Konya tıpkı vakıf yurtlarında sahip olduğu çeşitliliğe, özel yurtlarda da sahiptir. Şehrin birçok noktasında özel yurtlara rastlayabilirsiniz. Konya’daki özel yurtların fiyatları yurt imkanları, konumu, özellikleri ve odada kalan öğrenci sayısına göre aylık 500-1000 TL arası değişiklik göstermektedir.
Aşağıdaki bağlantıları kullanarak üniversiteye yakın konumdaki özel yurtları liste halinde görebilir; özel yurtları detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Faydalı İçerikler;
Selçuk Üniversitesi Kurumlararası Yatay Geçiş Uygulama İlkeleri
Selçuk Üniversitesi Hakkında Bilmeniz Gereken Detaylar
KYK Yurt Ücretleri 2021-2022 Ne Kadar Olacak?
Necmettin Erbakan Üniversitesi Yüz Yüze Eğitime Ne Zaman Başlıyor?
Selçuk Üniversitesi Atatürk Öğrenci Yurtları Ücretleri 2021-2022
Selçuk Üniversitesi Yüz Yüze Eğitim Başlıyor?
KYK Yurtları Hakkında Bilgiler 2020 – 2021
KYK Yurtları Kaç Kişilik Olur?
Selçuk Üniversitesi Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlıyor?
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin;
Yorum Yaz