Satsaydın be hocam! Müdür Okulu Kiraya Verdi!

Sıradaki içerik:

Satsaydın be hocam! Müdür Okulu Kiraya Verdi!

e
sv

“Selçuk Üniversitesi Ağaç Katliamı Yapıyor” Yalanı!

125 okunma — 11 Temmuz 2019 06:31

Son günlerde sosyal medya üzerinden Konya Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisinde Kyk Yurdu inşaatı için ağaç katliamı yapılıyor diye paylaşımlar yapılıyor.

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri de KYK yurtlarında yeterince kapasite bulunamaması ve yedekte kalmak. İşte bu yüzden KYK Konya‘da yeni yurt inşaatı için araştırmalara başlamıştı.

Öğrencinin En Büyük Derdi Yurt Kontenjanı

Konya Selçuk Üniversitesi nüfusu bakımından Türkiye’de önde gelen bir üniversite. Bunun artıları olduğu kadar en büyük eksisi de tabi ki barınma sorunu. Yaklaşık 100.000 üniversite öğrencisi ve akademisyeni ağırlayan Selçuk Üniversitesi, barınma sorununu çözmek için KYK’ya kampüs alanından yer tahsis etti.

“Ağaç Katliamı Yapılıyor.” Yalanı

Duyumlarımıza göre 2017 – 2018 yıllarında Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin yurt konusunda sıkıntıya girmemesini hedefleyerek KYK’ya kampüs içinden alan tahsis etti. Lakin tahsis edilen alanda ağaçların bulunması büyük bir problemdi. Bunun için Türkiye’de örnek olabilecek bir karar alınarak, bulunan bölgedeki ağaçların kesilmemesi, yerinden sökülerek kampüsteki başka bir alana tekrar dikilmesi kararı alındı.

Şuan da kampüs alanında KYK yurdu için tahsis edilen bölgedeki ağaçlar zarar görmeyecek şekilde sökülerek başka bir alana taşınarak tekrar dikiliyor.

Huzursuzluk İçin Algı Yapılıyor

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide geçen günlerde ODTÜ’de olan olaylar kaynak gösterilerek, aynı durumun Selçuk Üniversitesi’nde olduğu yalanı yayılmaya başladı.

İşte o video;

https://twitter.com/miskinceset/status/1148581221389275142

Lakin videoya dikkatlice bakıldığında, orada bulunan iş makinelerinin sökülen ağaçların çukurlarını kapattığını, ayrıca bir kamyonda ise sökülen ağaçların bulunduğunu görülüyor.

Bosnamm Yorum;

Sevgili öğrenci dostlar; yıllardır tarafsız olarak siz öğrencilerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Bu vb. huzur bozacak algıların önüne geçilebilmesi için mutlaka olayların tam olarak araştırılması gerekmektedir. Biz de sizler için elimizden geldiğince şeffaf olarak haberlerimizi yayınlıyoruz. Sizlerden ricamız sosyal medyadaki bu tarz çöp içeriklere itibar etmemeniz. Saygılarımız ile…

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.