Emniyet 7 Üniversiteye Fişleme Yaptı!

Sıradaki içerik:

Emniyet 7 Üniversiteye Fişleme Yaptı!

e
sv

Monsa Lisa Canlanıyor!

108 okunma — 26 Mayıs 2019 19:50

Mona lisa yapay zeka araştırmacıları tarafından canlandırıldı.Portrede Modelin başı, gözleri ve ağzı hareket ettirildi.

16.yy’da Leonardo da Vinci tarafından yapılan ünlü şaheser,yapay zeka araştırmacıları tarafından canlandırıldı. Böylece, portrede modelin başı, gözleri ve ağzı hareket edebiliyor.

Artık portreleri bile canlandıracak dereceye gelen yapay zeka çalışması, Samsung’un Moskova’daki yapay zeka araştırma laboratuvarında Skolkovo Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ile birlikte itinayla yürütüldü.

Çalışmanın olumlu sonuçlanabilmesi için,algoritmalar,Youtube‘den toplanan 7.000 veri üzerine eğitildi.

Elbette ki sonuçlar şimdilik mükemmel değil, ama bu yalnızca bir başlangıç. Konu ile ilgili Arxiv’de bulunan Samsung AI Center tarafından yayınlanan bir makalede, bir kişinin yüzünün yalnızca tek bir görüntüsünü kullanarak, yüzün hareketli ve konuşmasını göstermek için bir video oluşturulabildiği paylaşılıyor.

Temelde, her biri farklı sonuçlar veren üç farklı kaynak video kullanıldı. Araştırmacılar görüntülerde gerçekçiliği yakalamak içinse Çekişmeli Üretici Ağlar (Generative Adversarial Network) algoritmasından yararlandı.

2014 yılında Ian Goodfellow ve çalışma grubu tarafından NIPS konferansında tanıştığımız ve gelecekte adını daha sık duyacağımız bu algoritma( Çekişmeli Üretici Ağlar – Generative Adversarial Network) yapılan bir karalamayı gerçek resime, bilinen bir tabloyu gerçek bir manzaraya, yaptığınız bir tanımlamayı detaylı bir görsele dönüştürebiliyor.

Medium yazarı Meltem Atay’ın yazısından edindiğimiz bilgilere göre çekişmeli üretici ağların çalışma algoritması ise şu şekilde: Üretici ağ klasik bir otokodlayıcı gibi çalışarak verisetinin dağılımına uygun yeni resimler üretirken ayırt edici ağ ise üretilen resimleri ayırt etmeye çalışır. Diğer bir deyişle, girdi olarak kullanılan veriyi farklı bir olasılık dağılımı ile eşleştirerek ‘yeni’ veriler oluşturmaya çalışır. Eğer girdi bir resim ise, resimdeki piksel değerlerinin farklı kombinasyonlarını oluşturmaya çalışır. Bu farklılık, girdi olarak verilen görüntü ile sağlanır.

Kaynak:BBC News,Medium,pazarlamasyon

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.