Google’daki Bulunan Verilerinizi Otomatik Silebilirsiniz

Google, kullanıcıların verilerini otomatik olarak silmelerini sağlayan yeni bir özelliği hayata geçirdi. Bu yöntem sayesinde, Google’a işlenen verilerinizi otomatik olarak silmek için komut verebilirsiniz.

Her şirketin yaptığı gibi Google’da kullanıcı verilerini topluyor. Bunun sebebinin ise kullanıcılara daha iyi hizmet sunmak olduğu belirtiliyor. Verileri üzerinde daha çok kontrol sahibi olmak isteyenler için Google, yeni bir özellik duyurdu. Bu yöntem ile kullanıcı verilerinizin tamamını Google’dan otomotik olarak silebilirsiniz.

Google üzerinde bulunan tüm verilerinizi silmek için yapmanız gereken bir kaç küçük adım bulunuyor. İlk adım Google hesabınıza giriş yapmak. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra yönetim paneline girmeniz gerekiyor. Yönetim paneline ulaştıktan sonra ise menülerden ‘Veri ve kişiselleştirme‘ bölümüne ulaşmalısınız. Karşınıza çıkan ekranda Etkinlik Kontrolleri‘ni göreceksiniz. Bu bölümün en altında ‘Etkinlik kontrollerinizi yönetin‘ kısmı bulunuyor. Buraya giriş yapın.

Burada Web ve Uygulama Etkinliği başlığını ve yan tarafında bu etkinliğin açık olduğunu görebileceğiniz bir simge bulunuyor. Hemen alt kısmına baktığınız zaman zaten Google’ın kullanıcı verilerinizle ilgili olarak kısa bir bilgilendirme yazısını görebiliyorsunuz. ‘Geçmişi Yönet‘ sekmesine tıkladığınızda sizi yeni bir kontrol paneline yönlendiriyor. Bu panelde yapmanız gereken ise silmek istediğiniz verilerinizin ne olduğunu düşünmek. Ayrılmış kategoriler üzerinde seçim yapabileceğiniz gibi tüm verilerinizi de silmeniz mümkün. Bu noktada kararınızı verdikten sonra istediğiniz bir zaman aralığını belirleyip verilerinizi Google üzerinden silebilirsiniz. 

  • Not: Dikkat edilmesi gereken nokta bu işlem tarayıcınızın geçmişini silmekle aynı anlam taşımaz. Buradan sildiğiniz geçmişiniz, Google’ın size gösterdiği reklamların belirleyicisidir. Bir örnek vermek gerekirse; bir markanın internet sitesine girdiniz ve ürünleri incelediniz belki de satın aldınız. Sonraki süreçte Google size bu markaya ait ürünleri reklam olarak göstermeye devam eder. Tarayıcınızın geçmişini silmeniz bu durumu değiştirmez ancak buradan sildiğiniz veriler Google’a işlenen verilerinizin silinmesini sağlar.

Kaynak: Webtekno

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir