Manisa  KYK Yurtları Hakkında Bilgiler 2020-2021

Sıradaki içerik:

Manisa KYK Yurtları Hakkında Bilgiler 2020-2021

e
sv

2020 DGS Taban Puanları ve ÖSYM DGS Bölümleri Listesi

125 okunma — 25 Eylül 2020 10:18

2020 DGS taban puanları ve DGS bölümleri listesi ÖSYM tarafından yayınlandı.

2020 DGS Taban Puanları

2020 DGS Taban Puanları ve ÖSYM DGS Bölümleri Listesi

2020 yılına ilişkin DGS tercihleri 25 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler aralığında tercih bildiriminde bulunacak öğrenciler, taban puanlar ve kontenjan bilgilerini araştırıyor.

DGS taban puanlar ve kontenjanlar listesi, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. 2020 DGS tercih kılavuzu ile birlikte üniversitelerin dikey geçiş bölümleri ve kontenjanları belli oldu. Merkezi yerleştirme ile dikey geçiş yapılacak programlar ile ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılacak lisans programlarını ÖSYM resmi internet sitesinde yayınladı.

2020 DGS Başvurusu Nasıl Yapılacak?

2020 DGS Taban Puanları ve ÖSYM DGS Bölümleri Listesi

DGS tercih işlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. 25 Eylül‘de başlayan tercih işlemleri, 2 Ekim 2020 tarihinde sona erecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır.

Faydalı Linkler;

DGS Üniversite Taban Puanlar ve Kontenjanlar Neler?

2020 DGS Taban Puanları ve ÖSYM DGS Bölümleri Listesi

Dikey geçiş yapılacak lisans bölümleri ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzu ile birlikte belli oldu. Aşağıdaki linklere tıklayarak, merkezi yerleştirme ile geçiş yapılacak bölümler ile ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılacak lisans programlarına erişebilirsiniz.

Faydalı Linkler;

DGS Yerleştirmeleri Nasıl Olacak?

2020 DGS Taban Puanları ve ÖSYM DGS Bölümleri Listesi

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2020-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2020-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 15 gün içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

2020 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2020 DGS tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz bildirilmedi. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecek.

2020 DGS Kayıtları Ne Zaman?

2020-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2020-2021 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

2020 DGS Ek Yerleştirmeleri Nasıl Olacak?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 020-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2020-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-DGS’ye girmiş ve 2020-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Kaynak: ÖSYM & ahaber

İlgini Çekecek Diğer İçerikler;

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.